Bergcursus Frankrijk

Voor beginners, gevorderden en vrije vliegers

Over de cursus

Onze vlieglocatie in Frankrijk is bij Samoëns in de Haute Savoie en is op een kleine 1000 km rijden vanaf Utrecht. Het dorpje Samoëns is gelegen aan de de rivier Le Griffe en ligt op 700 mtr hoogte. De omgeving biedt voor elk vliegniveau mogelijkheden, inclusief overland.

Alles is in de buurt: diverse startplaatsen zoals: Mieussy, Chamonix en Annecy en een ruime keuze aan horeca en overnachtingsmogelijkheden. Kortom, de ideale week om heerlijk te paragliden en te genieten van deze outdoor vakantie met een leuke groep mensen.

In beeld

De kosten

Deze 6 daagse cursus kost € 745,- en is inclusief materiaal, de lessen en een materiaalverzekering. 

De kosten bedragen € 470,- indien je met eigen materiaal vliegt en € 285,- indien je daarnaast in bezit bent van brevet B2 of B3.

Deze prijzen zijn exclusief overnachting, lokale start/landingsgeld en gebruik van transport naar de startplek (€ 120,- voor alle ritten tijdens de week).

Tegen kostprijs (ongeveer € 245,-) kan je meerijden met de 9-persoons bus vanuit Nederland.

Er zijn slaapplekken vrij in het gehuurde chalet. Dit kost ongeveer tussen de € 285,- en de € 350,- voor de week, en is afhankelijk van hoeveel mensen in het chalet verblijven.

Indien je interesse hebt in het meerijden en/of een slaapplek in het chalet, geef dit aan bij je boeking.

In de zomer van 2024 gaan wij weer naar de Franse Alpen. Heb je vragen, mail ons naar info@maurikparagliding.nl of bel 085-049 55 69 en dan heel graag tot ziens in onze Franse bergweken!

Hoe ziet de week eruit?

Beginners: Gedurende deze week leer je de basis van het paragliden in de mooie bergen van Frankrijk. Het is noodzakelijk dat je eerst de basistraining in Nederland hebt afgerond, dit maakt geen onderdeel uit van deze cursus (theorie, opzetoefeningen en minimaal 5 liervluchten). Met deze goede basis kan jij dan verder in Frankrijk vliegen en ben je klaar voor de eerste mooie glijvluchten! Er zijn vele vluchten mogelijk, maar we evalueren altijd je vluchten en delen de ervaring en kennis met andere cursisten/piloten.

Gevorderden: We starten met een persoonlijk programma wat past bij ervaring en wensen. Samoëns en omgeving is de perfecte plek voor het maken van je eerste thermiek- en overlandvluchten. De omgeving biedt vele mogelijkheden voor ieder niveau van paragliden. Onderweg zijn er altijd ruime landingsterreinen aanwezig.

Vrije vliegers: Er zijn vele mogelijkheden om mooie overlandvluchten te maken. Met Samoëns als uitvalbasis, zijn er in de buurt diverse startplaatsen zoals, Mieussy, Annecy, Chamonix en Geneve, om te vliegen. Vliegen over ‘Lac Bleu’ oftewel het meer van Annecy is helemaal prachtig.

Start cursus/weekplanning

We verwachten jullie zaterdagavond tussen 16.00 en 17.00 uur bij Chalet La Savoyarde, in Samoëns, waar we kennismaken met elkaar en aansluitend gaan eten. De cursus start zondagmorgen, waar we om 8.45 uur verzamelen bij de parkeerplaats Piscine Municipale gelegen aan de weg Les Communaux. Dit is tussen de camping en de landing in. Hier krijg je uitleg van de weekplanning en wordt jouw uitrusting uitgereikt.

Deze bergcursus duurt tot vrijdagmiddag 17.00 uur. Elke cursusdag start om 8.30 uur en duurt ook ongeveer tot 17.00 uur, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Het Maurik Paragliding Team is voor vragen en informatie beschikbaar, via e-mail: info@maurikparagliding.nl en telefoon: 085-049 55 69.

Indeling

Wij bieden in 2024 twee bergweken aan voor cursisten en gebrevetteerde piloten.

De eerste bergweek, begin Juni, is voornamelijk voor cursisten van beginner tot en met brevet 2. In deze week zullen de twee bussen gezamenlijk optrekken.

In de tweede bergweek, begin Juli, zijn er 7 plekken voor stage 1-2 en 7 plekken voor stage 3. In deze week zal de tweede bus meer een eigen plan trekken, en worden er mogelijk andere (overland)startplekken bezocht.

Definitie van de stages:

  • Stage 1-2:
    • Beginner
    • Óf Brevet B1 of B2 (IPPI 1,2 of 3) en minder dan 60 bergvluchten
  • Stage 3:
    • Brevet B2 (IPPI 4) met meer dan 60 bergvluchten en meer dan 12 dagen per jaar vliegend aan de lier en/of in de bergen
    • Óf Brevet B3 (IPPI 5)

Met deze aangepaste indeling van de weken hopen wij meer balans te krijgen in de twee weken, en dat hierdoor iedereen maximaal kan vliegen én leren.

Wanneer kun je gaan?

2024
2 juni tot en met 7 juni Reserveer Al vol
7 juli tot en met 12 juli Reserveer Al vol

Waar zitten wij?

Overnachten?

Het MP team verblijft in een afgehuurd Chalet La Savoyarde in Samoëns, waarin ook meerdere plekken voor cursisten beschikbaar zijn. In het sfeervolle Franse dorpje Samoëns, gelegen in de Haute Savoie, zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden. Er is bijvoorbeeld camping Caravaneige Le Giffre, maar je kunt ook je eigen onderkomen boeken in het dorp.

Zien we je in Frankrijk?

pxl_20210615_121009438

Wil je meer informatie over brevetten? Klik hier! Voor meer informatie over de prijzen, kijk je hier: Prijslijst.

“Ik ben in Nederland begonnen met een tandemvlucht. Dat was zo gaaf dat ik me direct heb ingeschreven voor een zomercursus in Oostenrijk.”

“De sfeer, het vliegen: dit was onvergetelijk!”

“Ik voelde me het hele weekend veilig en vertrouwd dankzij de fijne instructeurs.”

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken