Vrijvliegen

Paragliders met ervaring en cursisten

Gezellig Lieren

Lekker een dag komen vliegen

Als je als gebrevetteerde piloot wil komen vliegen, geef je dan op via onze Reserveer pagina bij Vrij Vliegen, zodat je een plekje krijgt op onze startlijst. Als cursist Liercursus solo of 2 daagse (buiten een vaste cursus om) ga je naar de keuze Liercursus vervolg Beginners.

Ervaren paragliders die graag hun vaardigheden onderhouden en dit ook in Nederland willen voorzetten, kunnen dit prima doen bij onze vliegschool. Indien je materiaal of extra begeleiding nodig hebt, geef dit even aan. Wij hebben materiaal te huur en onze ervaren team kan je prima begeleiden. Vrijvliegen is letterlijk ook vrij zijn waar je vliegt en dan bij welke vliegclub/school. Sommige piloten zijn ‘gelieerd’ en trouw bij een en de zelfde club. Maar niet alle clubs lieren of zitten te ver weg van eigen woonplaats. Wij vinden het leuk als piloten wisselen, want dan leren wij en jij nieuwe dingen van elkaar. De nieuwe locatie en de mensen maken dat het gezellig is en uitdagend blijft. Ook piloten die alleen tijd hebben om even een paar vluchten te maken zijn welkom. Dit kan ook heel goed bij onze vliegschool, wij hebben vrijwel altijd wel ruimte voor jullie. Op deze manier blijf je goed bekwaam in het vliegen en is je handeling bij start en landing weer goed geoefend voor als je bijvoorbeeld weer naar de bergen gaat. Want bij de lierstart is de opzet, controle en versnelfase gelijk aan het starten in de bergen.
Dus stop de vliegspullen in de auto en kom eens buurten bij een van onze 3 liervelden, er ligt altijd wel een kabel voor je klaar. Graag tot ziens!

Traplieren
Een ander onderdeel bij lieren is het zogenaamde ‘traplieren’. Deze manier van lieren is in de basis hetzelfde als normaal lieren, maar nadat je op hoogte bent en nu normaal zou afkoppelen, blijft de lierkabel vastzitten en draai je om. Met de kabel vlieg je richting de start en daar draai je weer om in de richting van de lier en dan begint de eerst trap. Je komt nu een stuk hoger uit bij de lier en door dit een aantal keren te herhalen kan je bij goede omstandigheden op een hoogte van tussen de 700 en 900 meter uitkomen! Deze variant op lieren is altijd in teamwerk met de lierman/-vrouw. Zijn de omstandigheden gunstig (goede windkracht en -richting) dan is deze optie van lieren ook mogelijk. Kijk de gehele procedure via deze link door te klikken op traplieren.

In beeld

Voor meer informatie mail ons info@maurikparagliding.nl of bel naar: 085 – 0495569

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken