• Charles Blonk
  Charles Blonk

  Charles vliegt al sinds 1993 en is kort daarop instructeur geworden. Hij vloog in veel verschillende landen waaronder Chili en Zuid-Afrika, maar sinds enkele jaren ook in ons vlakke land aan de lier. Daarvoor was soaren altijd al favoriet. Naast zijn taken als hoofdinstructeur bij de vliegschool, vliegt Charles graag overland en als het uitkomt pakt hij ook af en toe een tandem mee.

 • Frans Mientjes
  Frans Mientjes

  Frans Mientjes is sinds 2011 actief bij Maurik Paragliding, maar vloog al 10 jaar hiervoor. Hij is op het lierveld vooral actief als tandempiloot en bekwaamt zich daarnaast in het vliegen met minder-validen. Vliegt zo vaak als hij kan en reist daarvoor met de camper door heel Europa. Is ook zeer ervaren met het overlandvliegen en brengt deze passie graag over aan anderen.

 • Paul Allers
  Paul Allers

  Paul (Pallie) is hulpinstructeur (lier en berg) tandempiloot en lierman. Daarnaast is Paul ook technicus samen met Charles en Hans om de lier soepel te laten draaien. Ook helpt hij mee tijdens de introductieweekenden in Limburg. Paul woont in Nieuwegein.

 • Casper Wetterauw
  Casper Wetterauw

  Casper is sinds 2008 actief bij vliegschool Maurik Paragliding. Is hulpinstructeur berg en lier. Naast vrijwel ieder weekend op de velden is hij ook actief in de bergen en Limburg. B3, L3 en tandempiloot.

 • Frans van Dijk
  Frans van Dijk

  Frans is al geruime tijd betrokken bij vliegschool Maurik Paragliding als hulpinstructeur bij het bergvliegen en op het veld als lierman én hulpinstructeur. Hij is tevens onze veiligheidsmanager. Door zijn pensionering heeft hij meer tijd over om mensen enthousiast te maken voor het vliegen. Woont in Culemborg.

 • Caroline van Oerle
  Caroline van Oerle

  Caroline is bij vliegschool Maurik Paragliding liervrouw en tevens actief als hulpinstructeur tijdens weekenden in Limburg en op de liervelden. Ze vliegt sinds 2008 in Nederland en de bergen.

 • Harro Brouwer
  Harro Brouwer

  Harro vliegt al sinds zijn 16e en heeft in die jaren vele honderden vluchten gemaakt, die nog allemaal terug te zien zijn in een indrukwekkende collectie logboekjes. Doordeweeks werkt hij als verslaggever, in het weekend is hij actief als tandempiloot bij het lieren.

 • Mario Spee
  Mario Spee

  Deze bevlogen docent/instructeur/trainer/coach vliegt sinds 2000 in de bergen, en is sinds 2016 hulpinstructeur berg- en liervliegen bij Maurik Paragliding. Hij verzorgt met enthousiasme en plezier theorielessen en praktijkinstructie aan zowel beginnende als gevorderde piloten, en is regelmatig op de liervelden te vinden.

 • Hans Becx
  Hans Becx

  De man met de gouden handen. Een technicus pur sang, heeft samen met Charles en Paul de liermachine gemaakt. In zijn eigen werkplaats maakt en ontwikkeld Hans de onderdelen die nodig zijn om de lier als naaimachientje te laten lopen. Zijn eigen werk test hij zelf door af en toe een vluchtje te pakken.

 • István Molnár
  István Molnár

  István Molnár verder voorstellen is eigenlijk niet nodig. Als oud eigenaar van deze vliegschool is hij een zeer bekend en ervaren instructeur. Alweer 12 jaar geleden is hij begonnen en in 2016 heeft hij de school overgedragen.

 • Ans Nijntjes
  Ans Nijntjes

  Ans is in 1993 in Mieussy besmet geraakt met het parapenten virus, wat een heel aangenaam virus is. Het vliegen heeft ze voornamelijk in de Franse Alpen gedaan, een prachtig gebied met heel veel vliegmogelijkheden. In 2011 kwam het lieren in Nederland op haar pad, en dit is een gezellige en goede manier om je skills bij te houden. Op het lierveld is ze een manusje-van-alles. Je kunt haar bijna alle lierdagen op ons lierveld vinden.

 • Bart Heemskerk
  Bart Heemskerk

  Bart is begonnen met paragliden in 2005 bij “Maurik on Air” zoals het toen nog heette. Daarvoor deed hij aan parachute springen, sky-diven en delta vliegen. Maar paragliding is toch wel het mooiste. Nog steeds blijf je jezelf verbeteren, worden de uitdagingen groter, en wordt de voldoening groter. Hij is bijna elk weekend op het lierveld te vinden. En meerdere weken per jaar in de bergen. Op het lierveld assisteert hij bij de start en de lier. Ook levert Bart een bijdrage aan onderhoud en verbeteren van de liermachine.

 • Richard Sijmonsma
  Richard Sijmonsma

  Richard is begonnen met paragliding in 2012. Sindsdien is dit zijn grote hobby, naast het kanovaren op groot water, wat hij al jaren doet. Nu vliegt hij graag aan de lier, in de bergen of aan de duinen. En elke vlucht levert wel iets op om over na te denken en van te leren. Na de leerschool bij Maurik Paragliding hoopt hij door zijn bijdrage op het lierveld, en door tandems te vliegen, nieuwe vliegers net zo enthousiast te maken voor de sport, als hij zelf is.

 • Max Wout
  Max Wout

  In 1995 opleiding en eerste vluchten gemaakt in Mieussy (Frankrijk). Stage gelopen bij Les Passagers du Vent (Annecy) en instructeur Berg vanaf 2001. De meesten vluchten gemaakt rondom Mieussy, Chamonix en Annecy maar ook in Spanje, Italie, Oostenrijk, Zwitserland, Turkije en Slovenie. Behalve solo ook veel tandemvluchten gemaakt, zowel in de bergen als aan de lier.

 • Frank Thole
  Frank Thole

  Frank is in mei 2017 begonnen als cursist bij Maurik tijdens een bergweek in Slovenië. “Ik ben van mening dat een van de basiszaken om goed te leren vliegen, veel vliegen is. Daarom probeer ik elk jaar minimaal 4 weken in de bergen te zijn. Naast de bergweken ben ik bijna ieder weekend actief op de liervelden in Nederland. En sinds eind 2018 ben ik teamlid geworden om daar te helpen waar kan binnen het vliegbedrijf.”

 • René Kortink
  René Kortink

  René is in 1998, geheel per ongeluk, in aanraking gekomen met paragliding bij een roemruchte Nederlands vliegschool in het Franse Mieussy. Daar is hij verslaafd geraakt aan deze sport. Met een schat aan ervaring alle mogelijke brevetten en aantekeningen gehaald en altijd in de bergen gevlogen. Toen hij in 2018 bij Maurik Paragliding op de koffie kwam heeft hij het liervliegen leren kennen en is hij gebleven. Sinds dat moment beoefend René zijn grote liefde, het tandemvliegen, ook in Nederland.

 • Hans Dijkstra
  Hans Dijkstra

  Het vrije vliegen is een passie die je nooit meer kwijtraakt. Hans is ooit in 1994 begonnen met deltavliegen. In 2017 is hij overgestapt naar paragliden. Lieren, bergvliegen en nu ook soaren aan de kust. Schermcontrole is daarbij een must, dus grondoefeningen blijven belangrijk. Meehelpen in het team van Maurik is leuk. Als Hans niet rondscheurt met de quad zit hij op de lier. En na het vliegen gezamenlijk een hapje en een drankje vindt hij heel belangrijk.

 • Robert van Koutrik
  Robert van Koutrik

  Na een jeugd met een fascinatie voor alles wat zich maar in de lucht bewoog, is Robert begin jaren 90 in aanraking gekomen met deltavliegen. In 2000 is hij gestart met een parapent opleiding bij Para Adventure in Frankrijk. Het vliegvirus werd toen helemaal wakker. Vanaf 2002 was hij actief in het PA instructieteam en gestart met tandemvliegen en de opleiding Instructeur. Tussen 2005 en 2017 is hij met veel plezier bergvlieginstructeur geweest en daarna voornamelijk tandem gevlogen. Met heel veel plezier laat hij nu graag anderen tijdens een tandemvlucht kennis maken met de wereld van het parapenten.

 • Bob Wetterauw
  Bob Wetterauw

  Sinds 2016 is Bob bijna elk weekend op het veld te vinden. Nog niet als piloot, maar wel als teamlid. Hij heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan met het quad rijden zodat de lierkabels supersnel op de startplek zijn. En wie weet, misschien grijpt het vliegvirus hem ook nog wel een keer?

 • Jorke Kramer
  Jorke Kramer

  Na ruim 10 jaar bergvliegen bij Para Adventure kwam Jorke een paar jaar geleden bij Maurik om eens te lieren. Daarbij is het niet gebleven, inmiddels gaat hij ook mee naar de bergen en af en toe naar de duinen om te soaren. Sinds 2022 heeft hij besloten om zich bij het instructieteam te voegen.

 • Guido Louman
  Guido Louman

  Guido vliegt sinds 1999, zowel in de bergen als aan de lier (en soart soms aan de kust). Alle vakanties gaan naar de bergen: naast de uitdaging van het overlandvliegen heeft ook de charme van ‘hike & fly’ hem gegrepen. De vliegreizen brachten Guido op vele bijzondere plaatsen in diverse indrukwekkende vlieggebieden in verschillende landen waaronder bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Als ingenieur is hij daarnaast bovenmatig geïnteresseerd in de diverse technische aspecten van het paragliden. Op de liervelden in Nederland vindt hij het leuk anderen kennis te laten maken met de passie voor het vrije vliegen. Guido is tandempiloot, lierman en hulpinstructeur.

 • Nanny Bosch
  Nanny Bosch

  Nanny is met paragliden begonnen in 2009 in Bassano, Italie. Sindsdien verslaafd aan het vliegen. In de weekenden vaak te vinden op het lierveld of aan het duin. Ze probeert zoveel mogelijk in de bergen te vliegen, en is het niet vliegbaar dan maakt een bergwandeling samen met haar fototoestel veel goed. Het overland vliegvirus is ook toegeslagen waarbij ze volop geniet van de rust en stilte in de lucht en daagt zij zichzelf graag uit haar grenzen te verleggen. Inmiddels op diverse plaatsen in de wereld mogen vliegen zoals Nieuw Zeeland, Australie, Zuid Afrika, Colombia en de Alpen. Aan de lier vindt Nanny het geweldig om haar passie te mogen delen met tandemklanten, zodat zij ook kunnen voelen hoe het is om te zweven als een vogel.

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken