Schermkeuring

Schermkeuring

Volgens het KNVvL reglement en de gebruiksvoorschriften van de meeste fabrikanten moet een paraglider eens in de 2 jaar worden gekeurd, beetje vergelijkbaar met een APK-keuring van een auto.

Het gaat dus om een volledige grote 2 jaarlijkse schermkeuring waarbij porositeit doek, breeksterkte lijnen en alle lijnlengtes gecontroleerd en daar waar nodig gebreken gemeld worden. De normen en toegepaste metingen van deze uitgebreide keuring staat vermeld in het aanmeldformulier/keuringsrapport. De keuring neemt per scherm 3 uur in beslag. Kleine zaken zoals vervangen van een lijn worden direct hersteld. Bij grotere zaken wordt contact opgenomen met school/eigenaar en herstel in overleg wel/niet uitgevoerd. Het vliegscherm wordt afgeleverd met een volledig gespecificeerd keuringsrapport, inclusief lijnlengtetabel. De prijs voor deze keuring is € 215,- euro, exclusief eventuele verzendkosten, reparaties en vervangen van lijnen.

Let op! Lever je scherm in voor zaterdag 25 november, dan is deze begin januari weer terug. Inleveren kan op 2 plaatsen in Nederland: Scherpenzeel of Nieuwegein. Na jouw e-mail zullen wij je informeren waar dit het beste kan.

Wat zijn de stappen?

  1. Vul dit formulier in, en vul in de bestandsnaam (dit jaardeze maand_MP_schermkeuring_voornaam_fabrikant_type.docx) ook de gegevens in. Bijvoorbeeld: 2021-01-MP_schermkeuring_Piet_Skywalk_Mescal4M.docx.
  2. Email het ingevulde formulier naar ons, zodat wij alle gegevens van jouw scherm hebben en de keurder vooraf kunnen informeren.
  3. Zorg ervoor dat het scherm schoon is, en er geen gras en/of zand in het scherm zit.
  4. Print het ingevulde formulier, en voeg het bij het scherm.
  5. Geef het scherm af in Scherpenzeel of Nieuwegein.

Voor vragen over keuringen, mail naar: info@maurikparagliding.nl of bel: 085-049 55 69

Alle merken en maten

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken