Bergcursus Slovenië

Voor beginners, gevorderden en vrije vliegers

Over de cursus

Vlieg met ons mee in Lijak en de schitterende omgeving van Nova Gorica in Slovenië. Er zijn voldoende vliegmogelijkheden voor beginners, gevorderden en vrij vliegers; kortom iedereen kan volop genieten van de mooie vluchten en prachtige uitzichten! De vliegomstandigheden in Lijak zijn uniek: in de ochtend maak je er glijvluchten en doe je jouw oefeningen. In de middag kun je er fantastisch thermiekvliegen en tegen het einde van de middag kan je er geweldig soaren. Je kunt dan urenlang in deze laminaire wind vliegen. Na het vliegen gezellig eten en drinken met de groep en napraten over de mooie vluchten.

De vliegstek is goed te bereiken, zowel per auto in ongeveer 12-14 uur, als per vliegtuig met een (goedkope) vlucht op Treviso of Venetië (Italië).

In beeld

Hoe ziet de week eruit?

Deze 6 daagse cursus kost € 770,- en is inclusief materiaal, de lessen en een materiaalverzekering.

De kosten bedragen € 495,- indien je met eigen materiaal vliegt, en € 310,- indien je daarnaast in bezit bent van brevet B2 of B3.

Deze prijzen zijn exclusief overnachting, lokale start/landingsgeld en gebruik van transport naar de startplek (€ 7,- per rit).

Tegen kostprijs (ongeveer € 260,-) kan je meerijden met de 9-persoons bus vanuit Nederland.

We verblijven in toeristische boerderij Malovščevo. Dit kost ongeveer tussen de € 295,- en de € 400,- voor de week.

Er zijn een- en tweepersoons kamers, allemaal met eigen douche en toilet. We ontbijten er ook en er is ruimte  om theorieles te geven en voor  (de-)briefings. Erg handig om hier allemaal te overnachten.

Indien je interesse hebt in het meerijden en/of een kamer, geef dit aan bij je boeking.

In het voorjaar van 2024 gaan wij weer naar het prachtige Slovenië. Heb je vragen, mail ons naar info@maurikparagliding.nl of bel 085-049 55 69.

Hoe ziet de week eruit?

Beginners: Gedurende deze week leer je de basis van het paragliden in de groene bergen van Slovenië. We starten  in de ochtend met theorie en opstartoefeningen en daarna gaan we lekker vliegen. Bij te sterke vliegcondities theorieles. In Lijak maken zelfs beginners tijdens hun eerste vliegweek doorgaans een langere vlucht! We evalueren altijd je vluchten en we delen de ervaring en kennis met andere cursisten/piloten.

Gevorderden: We starten met een persoonlijk programma wat past bij ervaring en wensen. Lijak is de perfecte plek voor het maken van je eerste thermiek- en overlandvlucht. De ridge is enkele tientallen kilometers lang en m.b.v. de altijd aanwezige laminaire wind kun je de ridge een heel eind afvliegen. Onderweg zijn er altijd ruime landingsterreinen aanwezig.

Vrije vliegers: Er zijn vele mogelijkheden om mooie overlandvluchten te maken. De ridge bij Lijak afvliegen in een mooie laminaire wind is een prachtige uitdaging voor menig paraglider!

Start cursus/weekplanning

We verwachten jullie zaterdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur bij toeristische boerderij Malovščevo, waar we kennismaken met elkaar en gaan aansluitend uit eten. De cursus start zondagmorgen, waar we om 8.45 uur verzamelen op de binnenplaats. Hier krijg je uitleg van de weekplanning en wordt jouw uitrusting uitgereikt.

Deze bergcursus duurt tot vrijdagmiddag 17.00 uur. Elke cursusdag start om 8.30 uur en duurt ook ongeveer tot 17.00 uur, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Het Maurik Paragliding Team is voor vragen en informatie beschikbaar, via e-mail: info@maurikparagliding.nl en telefoon: 085-049 55 69.

Wanneer kun je gaan?

2024
28 april tot en met 3 mei Reserveer

Waar zitten wij?

Overnachten?

Het MP team verblijft ook bij toeristische boerderij Malovščevo. Het is een praktische locatie omdat de meeste deelnmers hier zullen overnachten en het maar 5 kilomter van de landing af ligt. Een goed alternatief is het in de buurt gelegen hotelletje Gostišče Šterk.

Zien we je in Slovenië?

tolmin-overzicht

Wil je meer informatie over brevetten? Klik hier! Voor meer informatie over de prijzen, kijk je hier: Prijslijst.

“Ik ben in Nederland begonnen met een tandemvlucht. Dat was zo gaaf dat ik me direct heb ingeschreven voor een zomercursus in Oostenrijk.”

“De sfeer, het vliegen: dit was onvergetelijk!”

“Ik voelde me het hele weekend veilig en vertrouwd dankzij de fijne instructeurs.”

Neem contact op

We horen graag van je!

Onleesbaar? Nieuwe code captcha txt

Begin met typen en druk op enter om te zoeken