Red Bull X-Alps 2019

 In Nieuws

Eergisteren hebben de atleten van de X-Alps 2019 voor het eerst tegen elkaar gestreden in de proloog. Morgen is de echte start van de race en Chrigel Maurer zit bij de eerste 3! Gaat hij voor de 6e keer op rij winnen?

“X-Alps wordt geprezen als ‘s werelds zwaarste avontuurrace. Bij elke editie komen concurrenten van over de hele wereld in Oostenrijk voor een slopende test van lichaam en geest. Vanuit Salzburg begeven ze zich te voet en per paraglider naar Monaco, waarbij ze over 1138 km verraderlijk alpine terrein moeten navigeren. Vaak om afstanden van 100 km per dag af te leggen, soms meer, moeten sporters vaardigheden en strategie combineren, terwijl ze blessures en vermoeidheid overwinnen. Velen zullen de nederlaag accepteren en afhaken voor het einde, maar een select aantal zal voor niets stoppen om de finishlijn te bereiken.”

X-Alps is een evenement dat je niet mag missen. Kijk voor meer informatie op de X-Alps website, bekijk de aankondiging (Youtube), de route (Youtube), de route in meer detail en volg de race live via de live tracking!

Recente berichten

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken