EHBO certificering

 In Nieuws

Naast het realiseren van de nieuwe Noord-Zuid lierbaan in Zeddam, en de aanschaf van de lieren, heeft er deze winter nog een activiteit plaatsgevonden. Er is namelijk een KNVvL-eis, waarbij er altijd een EHBO-er op het lierveld aanwezig moet zijn. Daarom hebben een aantal teamleden een EHBO-cursus gevolgd. Deze cursus bestaat uit een gedeelte theorie, met een afsluitend theorie-examen, en een gedeelte praktijk.

De theorie is door middel van e-learning bestudeerd, en in dezelfde digitale omgeving is het theorie-examen gemaakt. Na dit examen succesvol behaald te hebben, is de cursus afgesloten met een praktijkdag. Tijdens deze dag hebben we de opgedane theorie-kennis in de praktijk toegepast.

Reanimatie, bloedingen, breuken, onderkoeling, kneuzingen en verslikking! Er is van alles behandeld, waarbij er ook ingespeeld is op de situaties waar wij op het lierveld en in de bergen mee te maken kunnen krijgen. Een dergelijke cursus is zeer interessant en leerzaam.

Alle deelnemers hebben het EHBO certificaat behaald! Hierdoor voldoet Maurik Paragliding aan de eerder genoemde KNVvL-eis. We hopen uiteraard de opgedane kennis nooit toe te hoeven passen, maar zijn er nu wel goed op voorbereid.

Recente berichten

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken