Maurik Paragliding breidt lier-vloot uit

 In Nieuws

Aan het eind van 2019 heeft Maurik besloten om een drietal Koch K6s lieren aan te schaffen. Samen met de huidige Koch K4s lier, brengt dit het totaal op 4 lieren.

Het beoogde doel van deze aanschaf is het lierbedrijf meer bedrijfszeker te maken en het lieren zelf vlotter te laten verlopen.

Alle lieren krijgen deze wintermaanden een volledige onderhoudsbeurt. Tegelijkertijd worden de nieuwe lieren op diverse punten verbeterd zodat ze, gelijk aan onze K4s, hopelijk weer minimaal 2 jaar storingsvrij kunnen draaien.

Van de drie nieuwe lieren, is de zogenaamde “Rode” direct geschikt om mee te gaan lieren. Daarom gaat deze samen met de K4s in Februari naar de KNVvL-keuring, waarna ze naar verwachting weer de komende 2 jaar ingezet kunnen worden.

De “Grijze” zal in eerste instantie worden ingezet als terugwikkellier, maar zal in de komende tijd samen met de “Blauwe” geschikt gemaakt worden om ook weer normaal te gaan lieren.

Waar veel clubs werken met een quad of brommer om de lierkabels weer naar de start te trekken, kan dit ook met een terugwikkellier. Een terugwikkellier trekt door middel van een eigen set kabels, de lierkabels terug naar de start.

Door het gebruik van een terugwikkellier verwachten wij een aantal voordelen te behalen. Het grootste voordeel is, terugwikkelen gaat een stuk sneller dan het rijden met de quad of brommer. Dit gaat namelijk binnen een minuut! Daarnaast geeft een terugwikkellier amper schade aan het land van de boer, waarop wij te gast zijn.

Ben je benieuwd hoe het systeem met zo’n terugwikkellier werkt? Kom dan een keer bij ons vliegen (via reserveren), en we laten het je graag zien!

Recente berichten

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken