Eerste keer aan de lier

 In Nieuws

Leren vliegen, het lijkt zo onmogelijk. Maar niks is minder waar. Enkele jaren geleden mocht ik al ervaren hoe het was om parachute te springen. Het vrije gevoel en de rust die je ervaart wanneer je in de lucht bent waren voor mij een rede om meteen volmondig “ja” te zeggen toen mijn vriend voorstelde om een lier cursus paragliden te gaan volgen. Het weekend naderde en daarmee kwam ook de nodige spanning. Met z’n tweeën in de lucht is makkelijk, maar hoe ga ik dit allemaal alleen doen? Donderdagavond gingen we van start met een theorie cursus. We hadden al de nodige informatie gelezen, maar het hielp mij enorm om het vertrouwen in mezelf en het materiaal te vinden door te luisteren naar de ervaren instructeurs van Maurik.

Vrijdagochtend was het dan echt zo ver; in Noorderloos kon gevlogen worden! Bij aankomst was het team van Maurik al klaar om te beginnen. We gingen van start met het leren groundhandlen, wat inhoudt dat je het scherm lopend de lucht in krijgt en probeert door bijsturen en onderlopen het scherm in de lucht te houden. Op deze manier krijg je steeds meer gevoel met het scherm. Het is vooral erg fijn dat iedereen op zijn eigen tempo mag oefenen. Lukt het nog niet helemaal of voel je jezelf nog niet zeker genoeg? Dan is er altijd iemand van het Maurik team die je verder kan helpen.

Tegen de middag mochten de eerste cursisten zich klaar gaan maken voor de tandem introductievlucht. Erg leuk om te zien hoe iedereen met een grote glimlach terug kwam! Zelf vond ik het toch ook nog wel eng. Ondanks dat Frans erbij zou zijn mochten we na de start wel de vlucht verder leiden. Eenmaal in de lucht bleek die spanning nergens voor nodig, wat een prachtige vlucht! Het weer was nog steeds mooi, het uitzicht was geweldig en door deze vlucht samen met Frans had ik veel meer vertrouwen in mezelf. Aan het eind van de dag had iedereen een tandem vlucht gemaakt en sommigen hadden zelfs al een solo vlucht gemaakt. Na het gezamenlijk opruimen konden we terug kijken op een geslaagde eerste dag. De volgende dag was de wind gedraaid en zijn we gestart in Ameide. De plek waar ook ik mijn eerste solovlucht heb gemaakt. De start verliep vrij soepel en daarna is het vooral goed luisteren naar de instructies van Charles. Na deze eerste vlucht was ik meteen verkocht; ik wil nog een keer! Gelukkig was er vandaag ook ruim de tijd om wat vluchten te maken. Ondanks dat we nog een keer zijn verplaatst naar Noorderloos vanwege de wind heb ik vandaag vier solovluchten kunnen maken. Het is nu al verslavend. Op het moment dat ik terug was op de grond wilde ik alweer opnieuw starten.

Ik heb een fantastisch weekend gehad met de lier cursisten en het Maurik instructieteam. Daarvoor wil ik ook graag iedereen bedanken! Het enthousiasme bij Maurik zorgt voor een goede sfeer binnen de groep waardoor het een onvergetelijk weekend is geworden. Gelukkig staan er nog behoorlijk wat vluchten op de planning en kan ik me voorlopig nog aansluiten bij Maurik. Ik kijk er nu al naar uit en kan het ook niet laten voorzichtig uit te kijken naar een cursus in de bergen. Tot snel!

Jade Tweehuysen

Recente berichten

Laat een reactie achter

Begin met typen en druk op enter om te zoeken